søndag 30. mai 2010

En begivenhetsrik dag og stauder fra Bestemors hage

I går var dagens høydepunkt en tur til matbutikken. Vi hadde det veldig rolig, og det er herlig med de dagene som snegler seg avgårde. I dag har derimot tiden flydd, og vi har vært mye ute på farten. Vi har vært på gårdsbesøk i Åsane, og det var ikke så lett å finne veien. Fikk oss til og med en (ufrivillig) tur fram og tilbake over norhordalandsbroen da vi svingte feil i en rundkjøring! På gården fikk storebror seg en ridetur på en stor hest, og han var vedlig flink! Etterpå var det grilling og is i Bestemors hage! Mye lek og kos med fetter og kusine:) Vi fikk med oss stauder som nå står i vann i en beholder på altanen. Spirene fra minidrivhuset vokser så sakte, og jeg har ikke helt tålmodighet til å vente. Vi vet jo ikke hvor lenge sommeren varer her på vestlandet! Ha en fortsatt fin søndag!!

Storebror er en flink hjelper!

onsdag 26. mai 2010

Gammelt og nytt på loftet

Tenkte at jeg skulle vise fram litt gammelt og nytt som står i overetasjen her. I veldig mange år har tingene bodd på loftet i Haugesund... Det er koselig at Mormoren har samlet på det så lenge, -og at vi kan ta det i bruk igjen nå:) I dag har vi (jeg og gutten) vært ute på lekeplassen med min gamle røde dukkevogn, og mange av de andre mødrene ble nostalgiske da de så den! Vi er mye ute for tiden, og har lite tid til både sying og data. Det er jo ikke så varmt ute, men jammen er det lyst og fint om kveldene! Etter at ungene er lagt, setter vi oss ut på altanen og ser på trærne og skyene... Med pledd over beina, så vi føler oss litt som to gamle skrotter ;-) Har også fått på plass litt sommerblomster i krukker, så det er ganske trivelig der ute nå!

GAMMELT: Dukkehuset har Mormor, jeg og gutten lekt med. Pluss andre i familien, og de som har besøkt oss. Så dette har passert flere generasjoner nå:

NYTT: Jeg så dette fine skrinet/huset på Mitt Rom lekebutikken. Klarte ikke å gå fra det, så da ble det Lillemor sitt (for bursdagspengene fra Oldermor!) Det kan jo være hytte for dukkehusfamilien, også er det søt oppbevaring for småsaker. Hun bærer det med seg når hun går og er veldig stolt over det!
NY: Denne jakken er også kjøpt for Oldemors bursdagspenger! Kleshengeren har jeg pytntet litt på selv:
Vi ble også overrasket med pakke i posten denne uken, med gaver til ungene oppi. Det var kjempestas! (og nå er de klærne til vask...!) Skjønn rosa kjole til Lillemor, og fotballtrøye til storebror:) Tusen takk fru B!

GAMMEL: dukkeseng fra loftet...
GAMMEL: og søt dukkestol...
OG MER GAMMELT: Synes at det er koselig med en blanding av nye og gamle ting på loftet vårt her. Her er også et bilde jeg fikk av farfar og en lekesymaskin som gutten kan "sy" med mens jeg syr. Ha en fin kveld!

tirsdag 18. mai 2010

Snop...

Utenom en sjokoladebit i ny og ne holder jeg meg stort sett unna smågodt og annet sukkertøy. Men det har blitt erstattet med et annet snop, nemlig det som finnes i Singer-butikken i Haugesund! På torsdag fikk jeg meg et eksklusivt besøk på kveldstid, og det var mye fint å se. Jeg brukte like lang tid som vi pleier å bruke på en middels Ikea-tur...
"Godteposen" ble fylt med mye kjekt...
Smart oppbevaraing for undertrådene;
Skjønne bokser med nåler;
Og mye annet fint! Knapper, bånd, stoffbiter... Jeg har ikke fått tid til å sy i det siste, men nå har jeg mange prosjekter som venter på meg! Gleder meg til å sette i gang!!

mandag 17. mai 2010

Smakebiter fra 1-årsdagen!

Vår kjære datter har fylt ett år i dag! Koselig med dobbel feiring på 17. mai! Vi la oss litt i selen og vasket og ryddet huset på dugnad dagen før... Kjekt når "mommo og moffa" kan hjelpe til:) Med stort og smått var vi 14 stykker her, og nå skal jeg om mannen kose oss med restekveldsmat og beina på bordet. Det er veldig stas å gå med bunad, men du så herlig å ta den av seg om kvelden også...

Muffins med jentefarger til bursdagsbarnet (og gjestene)!
Mormors marsipankake er veldig populær:)
En fin ny kjole:
Og en stor kosekanin fra mammen og pappen!
Ha en flott uke! Nå får vi satse på at vårværet kommer tilbake, ute skinner endelig solen igjen:)

tirsdag 11. mai 2010

Frø og spirer på dagsbesøk i drivhuset:)

Nysådde frø og små spirer fikk seg gå på "visning" i minidrivhuset i dag. Ikke lenge før jeg måtte flytte de inn igjen pga været. Nå håper jeg at det blir mildere framover!

søndag 9. mai 2010

ALLE MANN (OG KVINNER) I ARBEID!

Så har den store vårdugnaden blitt gjennomført i boligsameiet vårt! Det har blitt ganske fint ute nå, og vi har tilbrakt store deler av de siste ettermiddagene og helgen på luking og maling... Travelt og kjekt! Så de fleste sy- og planteprosjektene mine har blitt utsatt.

Pelargoniastilken i et praktisk babymatglass:
Jeg har faktisk fått meg en liten pause i dag også, i denne koselige stolen. Her er også minidrivhuset fra Biltema, som er vedlig effektivt selv om det er lite!
Inne i drivhuset: tomatplantene vokser men hortensiaen tørket visst ut. Så da kan jeg ønske meg en ny:)
Har laget en liten frokostkrok i det hjørnet av altanen som har morgensol! Far og sønn testet det i dagmorges med kaffe og appelsinjuice. Foreløpig kaldt, men når sommeren kommer tror jeg dette blir veldig bra!
Også har jeg kjøpt meg hagebok! Inspirerende:)

tirsdag 4. mai 2010

Mer planter!


Jeg har sørget for å anskaffe oss enda mer grønt, så nå er det riktig så hageaktig her hjemme... Oliventreet er kjøpt på tilbud, og en "premie" til meg selv, siden Herr Nilsson var vekke i 3 dager på turné...
Jeg har veldig lyst å prøve meg med avleggere, men aner ikke hvordan de ser ut..? Er det en vanlig utstikkende grein eller ser den litt spesiell ut? Trenger litt hjelp her.. (inger?;-)
Disse blir nok gode på fredagspizzaen som mannen i huset sørger for:) Jeg har jo noen på altanen fra i fjor, men er usikker på om de har overlevd. Foreløpig ser de ganske visne ut.
Nå venter "Fruene" på tv og en liten sjokoladebit! Jippi:)

søndag 2. mai 2010

Har hatt en veldig behagelig helg!

Og det takket være snille mormor og morfar, som hjelper oss veldig mye når de er på besøk! Både med barnepass, klesvask og oppvask. Kan ikke ha bedre gjester enn dét! Jeg har fått tid til å sy en liten forklekjole til lillemor, og i går kveld fikk jeg og mannen tid til å komme oss ut en tur på kino. Ikke verst å få sove lenge både lørdag og søndag heller! I kveld har vi kost oss med kveldsmat på altanen. Det var egentlig litt kaldt (både jeg og gutten måtte ha tepper på oss, men det var til gjenngjeld veldig koselig:)
Jeg måtte spe på med litt friske planter her, de små spirene vi har sådd tar seg nemlig god tid med å blomstre. Planen er å ta en tur til et gartneri snart og kjøpe enda litt mer grønt...